Ensam är stark

Att vara i en grupp med vuxna människor tär verkligen på en. Ibland undrar jag vad det är som händer. Vuxna människor som beter sig som en skock förvirrade får. Helt otroligt!! Jag blir galen. Tappar dom allt eget ansvar bara för att dom befinner sig på gruppresa?! I början blev jag provocerand. Nu väljer jag att gå en bit ifrån. Stå för mig själv och se till att jag har koll på vart jag är och vart jag skall. Jag vill inte vara beroende av att andra ser till att jag kommer dit jag skall. Tog mig till Harlem idag. Där går man inte gärna ensam som vit kvinna. Men det klarade jag galant! Valde att ta en annan väg när de andra förvirrat stressade iväg till lunchrestaurang. Mitt val blev perfekt! Lugnt, gott och stärkande för självkänslan! 
Kvällen spenderade jag med tre ifrån gruppen runt Brodway. När de andra gick på musikal strosade jag ensam runt Thimes Square. Eller ensam är väl att ta i... Det var typ 4 miljoner andra där. Men dom var främlingar, så jag kunde slappna av. Tog mig sedan ensam hem (lördagkväll i tunnelbanesystemet i New York). Gick galant! Lite läskigt sista 500 meterna till hotellet eftersom det ligger i ett rätt så ruffigt område. 
Känner mig stark! Och stolt! Jag klarar mig i världen! Tillockmed i den galna staden New York! Imorgon skall jag sjunga i en kyrka i Harlem. Kyrkan rymmer "bara" 1600 pers. Därför dubblar dom gudstjänsterna. Ändå ringlar kön lååååång för att komma in. Och där skall lilla svenska jag sjunga! Wish me luck!USA dag 2

Idag har jag gått över en mil. Massor av intryck och "memorial places". Spännande, intressant, inspirerande.
Hela resan har sin grund i hur arbetsrättsrörelsen tog plats i 60 talet. Med bla Martin Luther King i spetsen. Har idag stått på exakt den platsen där han höll sitt berömda tal "i have a Dream..." 
Stort!

Att vara i grupp är fortfarande en prövning. Ibland drar Jag mig undan. Jag behöver pauserna. Att uppleva ett land på egen hand är inget problem för mig, tyvärr verkar många tro det. Dom engagerar sig lite väl mycket då... Men jag skall väl bara vara tacksam antar jag.

Nu skall jag sova. Trött efter en kväll med körövning tillsammans med "100 male voice Choir". Fantastiskt kul! Men nu är jag slut som artist.
Over and out!


Martin Luther KingVita huset!